Денонощно - 24/7

Смяна на Щрангове

Подмяна на главен щранг

Подмяна на щрангове често се налага в стари жилищни сгради. Това е естествен процес, защото тръбите корозират и смаляват диамтъра си от събраните в тях утайки. Това води до намаляване на проводимостта на тръбите, а водата е с по-нисък дебит и налягане. Не на последно място, старите щрангове за топла и студена вода имат висок риск от спукване и друга механична повреда. След една непредвидена повреда може да се наложи намесата на аварийни услуги от фирма за смяна на щрангове.

ВиК Услуги Пловдив е фирма с над 15 години опит в изграждане, поддържане и смяна на хоризонтални и вертикални щрангове. Предлаганата широката гама от услуги от нас включва дейности, като планиране на ВиК инсталация, демонтаж на старите тръби, замяна на хоризонтални и вертикални щрангове с ново поколение полипропиленови тръби и други. С конкурентна цена, бърз срок за ремонт, дълго години професионален опит и гаранция за най-добро качество, ВиК Услуги Пловдив е фирмата, която може да ви помогне максимално.

Как ще ви помогнем?

Фирмата ни предлага всякакви услуги свързани със смяна на щрангове, демонтаж на старите тръби, монтаж на нови полипропиленови тръби, и почистване и извозване на отпадъка ан добра цена. На нас може да разчитате за всеки ВиК ремонт на най-добра цена. Разбираме много добре какви проблеми могат да изникнат с тръбите за топла и студена вода, които често се запушват, корозират и износват по различни начини с времето.

От нас може да очаквате да елиминираме риска от повреда и авария, като извършим демонтаж на старите тръби и ги заменим с хоризонтални и вертикални щрангове от ново поколение. Фирмата ни извършва такива ремонти от години, като винаги предлага най-добрите цени, срокове и гаранция за качество. Фирмата ни предлага и безплатен оглед, при който ще получите най-точна оферта за смяна на щрангове.

Теч от вертикален щранг

Течът от вертикален щранг може да бъде сериозен проблем, който изисква незабавно внимание. Този вид авария не само води до увеличаване на сметките за вода, но и може да причини значителни щети на сградната инфраструктура и да създаде неблагоприятни условия за живот или работа. Затова е критично важно този проблем да бъде адресиран бързо и ефективно.

Смяната на щранг включва:

 • Безплатен оглед на съществуващите тръби на място
 • Демонтиране на вече износени тръби
 • Монтаж на нови полипропиленови тръби
 • Монтиране на нови сферични спирателни кранове
 • Укрепване на поставените тръби
 • Бързо и качествено извършване на всички услуги в кратък срок
 • Почистване и извозване на отпадъци

Препоръки при смяна на щрангове

Какво трябва да знаете за монтаж на нови щрангове и полипропиленови тръби за топла и студена вода? Ето някои съвети, които могат да ви спестят доста усилия по аварийни ремонти.

 • Не правете само частични ремонти - всеки частичен ремонт "на парче" струва немалко пари, като в същото време на подобрява значително състоянието на тръбите в дома ви. Всички подобни ремонти се правят без значителна гаранция за дългосрочен успех. Дори цената им не е ниска. Заложете на пълна смяга на щранговете след оглед от професионалисти;
 • Обръщайте специално внимание на новите тръби и кранове преди замяна - не правете компромиси с качеството и цената. Всички подобни ВиК услуги трябва да се извършват с качествени и доказани във времето материали - полипропиленови тръби и сферични спирателни кранове;
 • Внимание към демонтажа на старите тръби - не е добра идея да извършвате подмяна на хоризонтални щрангове и стари тръби за студена и топла вода без да сте много запознати с процеса. Всички дейности по ремонт и демонтаж, ремонт и укрепване на тръби трябва да се извършват от профсионалисти с години опит в тази дейност.
 • Заложете на експертна помощ - дейността по смяна на щрангове изисква добро познание на ВиК системата на всяка сграда. Това не е задача, с която се препоръчва да се справяте сами, защото изисква комплексен ремонт и използване на правилните материали.
 • Ивнестирайте в качествени материали - ако не искате да плащате за ремонти, а след това да се налага повторно да минавате през същата дейност, най-добре е да заложите на качествени материали. Добрите полипропиленови тръби ви гарантират добро качество и дълга експлоатация.

Защо е необходима смяната на щрангове?

Смяната на тръбите в дома ви е необходима по редица причини:

 • Износване с времето - тръбите, които се намират при по-старите жилища са на много години. Колкото повече време минава в експлоатацията им, толкова повече се натрупват корозиращи процеси и отлагания, които правят тези тръби негодни за употреба.
 • Намаляване на риска от аварии - нов монтаж на вертикални щрангове ви гарантира намаляване на риска от непредвидени аварии на място. За да сте сигурни, че ВиК мрежата на дома ви не се намира под опасност от течове и по-лошо, най-добре е да заложите на нови тръби за вода с удължен срок на експлоатация.
 • Инвестицията за смяна на щрангове се изплаща бързо - запушените стари тръби често водят до това, че тещата по тях студена вода често се отчита от водомерите като топла. По този начин цената за вода се вдига заради износени и стари тръби. Експертите са категорични, че смяна на вертикалните щрангове води до спестявания от сметката за вода.
 • След смяната на щранговете се осигурява по-чиста вода - старите затлачени тръби влошават качеството на водата, която тече по тях. Замяната на вертикалните щрангове води до значимо подобрение на качеството на водата в сравнение с тази, която е текла по вашите кранове преди.

Нужна ли е помощта на професионална фирма за смяна на щрангове?

Това е вид ремонтна дейност, която не бива да подценявате. Включва множество аспоекти по демонтаж на стари тръби, смяната им с нови, както и почистване и извозване на отпадъците. В цената се включва всеки аспект от работата на фирмата, която сте избрали за целта. Винаги е по-добре да разчитате на професионалисти, които ще могат да извършат всичко в кратък срок на най-добра цена.

Въпроси от наши клиенти

Смяната на щрангове ще намали ли сметките ми за вода?

Подмяната на хоризонтални щрангове за студена и за топла вода със сигурност е стъпка в правилната посока за намаляване на сметката ви за вода. Монтаж на нов щранг се прави за да ви осигури адекватни дебит и налягане, без да губите темепратура на водата по трасето. Със сигурност ще усетите разликата по показателите на водомерите ви.

Качеството на водата може ли да се подобри при смяна на щранг?

Качеството на водата е много вероятно да се промени след подмяна на вертикалните щрангове в жилището ви. Не е изключено старите тръби на много години да са пълни с наноси и утайки, които да оказват влияние на качеството на водата. При това положение е добре да се направи монтаж на нов щранг за решаване на този проблем.

Какво представлява щрангът?

Щрангът е вертикален водопровод, по който се доставя вода в жилищните апартаменти. Има и хоризонтални щрангове, които водят от главния водопровод до различни точки на водоснабдяване в помещенията. Не се препоръчва отлагането на смяна на щрангове, които са износени и корозирали, както и монтирането на нови кранове преди отклонението им към вертикалните тръби.

Дейността по подмяна на стари щрангове изисква да се доверите на на опита на професионалисти. Когато заложите на правилната фирма за тази работа, ще имате гаранция за качествено свършена работа на най-добри цени.

© Вик услуги Пловдив 2024
crosschevron-down