Денонощно - 24/7

Откриване и Отстраняване на Течове

ВиК откриване на течове Пловдив

Нашата услуга за ВиК откриване на течове в Пловдив ви предлага иновативно и безболезнено решение за вашите проблеми с водопровода. Използвайки съвременни технологии като термокамера, ние осигуряваме точно откриване на теч без къртене, което ви спестява време, пари и ненужни неудобства. Обадете ни се, за да получите бърза и ефективна диагностика, позволяваща незабавното отстраняване на проблема.

Кои са признаците за потенциален теч от водопровод

 • водни петна по стените или тавана;
 • локви във вашата баня или други помещения;
 • миризма на плесен дори след почистване на стаята;
 • звуци от течаща вода, когато такава не се използва в момента;
 • по-високи сметки за вода.

При съмнения за теч от фуги, бани или други части на имота, ви призоваваме да се свържете незабавно с нас и ние ще ви помогнем да откриете причината и да отстраним проблема.

Обслужваме територията на град Пловдив и региона.

Какво включват нашите услуги по откриване и отстраняване на теч от водопровод?

Откриване на течове - откриване на теч без къртене с термокамера

Нашите услуги включват установяване на скрити течове с термокамера без къртене и премахване на причината за тях. Течовете са често явление във ВиК авариите. Те могат да се появят по всяко време, да останат незабелязани и отлагането на тяхното разрешаването да предизвика много неудобства.

Отстраняване на течове

Има различни опции за отстраняване на ВиК течове. Това може да стане като се премахне само определен елемент, който предизвиква теча, или да се постави изцяло ново звено. За да се открие откъде тече, понякога е необходимо да се разкърти мазилка, мозайка, плочки или подова настилка. При отстраняването им ние почистваме отпадъците, създадени по време на ремонта.

Запомнете, че отстраняването на течове не може да бъде успешно, когато се извършва от непрофесионалисти. Изискват се много познания и опит в областта на водопроводните и канализационни инсталации. Освен това е необходима специална апаратура за неинвазивна диагностика, с която се установява мястото на теча преди своевременното му отстраняване. Процесът може да изисква ремонт на тръби, щрангове и други части от водопроводната система.

Защо да се доверите на нас за откриване на течове в Пловдив?

Ние разполагаме с:

 • професионално оборудване;
 • достъпни цени;
 • екип от обучени техници;
 • гъвкави решения;
 • дългогодишен опит в отстраняване на теч от водопроводната система;
 • ние сме на ваше разположение 24/7.

Доверете се на опитните водопроводчици от нашия екип, за да избегнете хаотичното търсене на теч. Апаратурата, която ползваме, ни дава възможност да проследим теча и да го премахнем без къртене, спестявайки ви непредвидени ВиК ремонти. Разполагаме с термокамери, с помощта на които процесът по откриване на проблемните зони е доста по-бърз и точен. Методът е щадящ не само за имота, но и за вашите съседи.

Екипът ни търси гъвкави решения за вашите водопроводни проблеми, при това се стараем да помогнем в кратки срокове. Знаем какъв дискомфорт създават течовете за цялото домакинство и сме на ваше разположение, когато възникне неприятна ситуация у дома. Поради тази причина реагираме в спешни ситуации и сме на линия денонощно.

Независимо откъде идва течът, ние ще ви помогнем да го локализирате и да установите причината за него, а след това ще го отстраним възможно най-бързо. Можете да разчитате на нас за важни насоки и препоръки относно поддържането на водопроводната система в изправност.

Освен това ще ви помогнем при необходимост от ремонт на цялостната инсталация. Имаме опит в тази област от 17 години. Нашата фирма се занимава с всякакви ВиК услуги, като например водопроводни инсталации, идентифициране на течове в Пловдив и региона, отстраняване на течове от фуги, отстраняване на течове от скрити тръби, отстраняване на течове от плосък покрив, ремонт на тръби, отстраняване на теч от баня и други дейности. Ние можем да ви помогнем да фиксирате с точност мястото на теча и да минимизирате разходите за ремонт. Работим на достъпни цени.

Колко време отнема отстраняването на ВиК течове на територията на Пловдив?

Зависи от сложността на проблема и неговия мащаб. Ако течът е на достъпно място и бъде открит бързо, отстраняването му може да трае един или няколко часа. Ако проблемът е по-сериозен и скрит надълбоко, всички дейности по откриването и премахването му може да отнемат дни.

Скъпа ли е услугата по идентифициране и отстраняване на течове?

Отново зависи от сериозността на проблема. По-малките повреди струват по-малко, отколкото дейности, които изискват монтаж, демонтаж и къртене. Донякъде цената се влияе и от времетраенето на услугата. Ако тя се проточи с дни, това оскъпява процеса значително.

Често задавани въпроси, свързани с отстраняване на ВиК течове в Пловдив

Какви уреди се използват при откриването на течове в Пловдив?

Идентифицирането на теч е много специфична и трудоемка дейност. Осъществява се посредством камери, които следят температурата на повърхностите на обектите. Термокамерата може да открие проблемните зони, намирайки скритите течове. Също така се използват и видеодиагностика, уреди отчитащи налягането, вибрационни стетоскопи и други.

Как да премахнем влагата в помещенията?

При наличие на влага в помещението е добре да поддържаме топло през зимата и да проветряваме целогодишно. При необходимост може да се използва и влагоабсорбатор. Вече съществуващата плесен и мухъл се премахват със специални препарати, като се третират с четка. Добрата изолация също предотвратява процеса на образуване на влага в обитаваното пространство.

Може ли да се използва „течна гума“ при теч?

Напоследък много популярен продукт за хидроизолация е т.н. „течна гума“. Тя представлява консистенция подобна на паста и е много лесно да се работи с нея. Този тип продукти могат да бъдат на основата на различни съставки, но се прилагат ефективно и лесно върху всякакви повърхности и основи.

Как се извършва отстраняване на течове от тоалетна чиния?

Като за начало е важно да се огледа проблемното звено и да се направи диагностика. След това се прави план за отстраняване на повредата. Ако проблемът е малък и едва забележим, може да се постави някакво уплътнение от типа на силикон. Но при по-големи повреди е възможно да се стигне до смяна на вертикалните щрангове.

Може ли да има теч от неправилно положени фуги в банята?

Когато целостта на положените фуги е нарушена или плочките в банята са напукани, може да се стигне до теч. При появата на подобен дефект най-често са засегнати съседите, намиращи се под проблемната баня, което ще рече, че при тях се появява теч от тавана. Обикновено той има периодичен характер и се проявява след всяко ползване на банята.

© Вик услуги Пловдив 2024
crosschevron-down